You are currently viewing Godišnjica pulske premijere komedije Laf u srcu Milivoja Miloševića

Godišnjica pulske premijere komedije Laf u srcu Milivoja Miloševića

Na današnji dan, 29. srpnja 1981. godine na filmskom festivalu u Puli premijerno je prikazana popularna jugoslavenska komedija “Laf u srcu”.

U bolnici, na vježbi, Vladimir, student medicine, dolazi u sukob s profesorom, potom gubi ilegalni krevet u studentskom domu i razočarava djevojku koja ga voli. Vladimir se zaposli u obitelji Save Mitrovića kao kućna pomoćnica: s kuhačom, usisavačem i knjigom treba izdržati do zadnjeg ispita. No Vladimir će zajedno s Buletom saznati kako njihova mladost i spontanost remete sve što dodirnu. Ruši se obiteljska sreća poput kule od karata, sređenost se pretvara u kaos, a život postaje komedija puna dugova i bez ijednog cilja.

“Laf u srcu” komedija je Milivoja (Miće) Miloševića koja govori o problemima studenta medicine koji nakon što ostane bez kreveta u studentskom domu bude prisiljen raditi kao domaćica u jednoj naizgled sređenoj obitelji. U glavnim su ulogama Nikola Simić, Milena Dravić, Irfan Mensur, Danilo Lazović, Bata Živojinović, Pavle Vuisić, Milan Gutović, Jelisaveta Sablić, Nada Vojinović, Radmila Živković, Nikola Milić, Miodrag Andrić itd.

Goran Čelig