You are currently viewing Prvi koncert Rage Against the Machine nakon jedanaest godina

Prvi koncert Rage Against the Machine nakon jedanaest godina

Rage Against the Machine proteklog su vikenda odsvirali svoj prvi koncert nakon 11 godina u sklopu američkog dijela turneje, a sve je to uvod u skorašnji dolazak u Europu i nastup u zagrebačkoj Areni u subotu, 17. rujna.

Koncert u američkom Wisconsinu pred 30.000 ljudi proteklog petka nakon više od desetljeća pauze označio je povratak nastupa jednog od najvažnijih bendova svih vremena, a Rage Against the Machine na dugoočekivanom ukazivanju predstavio je set-listu najpopularnijih pjesama. Set nabijen energijom protutnjao je kroz čak 16 pjesama i predstavio klasike kao što su Killing in the Name, Bullet in the Head, Bombtrack i Wake up s debitantskog albuma, zatim Bulls on Parade, People of the Sun, Testify, Tire Me, Guerrilla Radio, Without a Face, Know Your Enemy, Calm Like a Bomb, Sleep Now in the Fire, War within a Breath, Freedom, te cover Brucea Springsteena The Ghost of Tom Joad.

Bend očekuje još 16 nastupa na američkoj turneji, nakon čega će se prebaciti u Europu i Ujedinjeno Kraljevstvo. Public Service Announcement, najtraženija svjetska turneja, tako dolazi u Zagreb, a kao specijalni gosti Rage Against the Machine nastupit će sjajan hip-hop duo Run the Jewels. Taj koncert bit će jedini RATM datum u regiji i krugu od najmanje 400 kilometara, uz daleko najpovoljniju cijenu ulaznica u odnosu na sve druge europske svirke.

Goran Čelig