You are currently viewing Album Live & Rare grupe Rage Against the Machine dostupan putem streaminga

Album Live & Rare grupe Rage Against the Machine dostupan putem streaminga

Grupa Rage Against the Machine objavila je album “Live & Rare”, koji donosi službene bootleg-snimke i demo-verzije od 1991. do 1997. godine. Izdanje je službeno objavljeno samo u Japanu davne 1998., a sada je, prateći njihovu veliku svjetsku turneju “Public Service Announcement”, prvi put dostupno globalno putem streaming-servisa.

“Live & Rare” sadržava ukupno 15 skladbi. “Bullet in the Head” i “Settle for Nothing” snimljene su 1993. na koncertu u Amsterdamu, a u Nizozemskoj još su zabilježene “Zapata’s Blood”, “Without a Face” i “Black Steel in Hour of Chaos”, obrada grupe Public Enemy, čiji se frontman Chuck D pridružio bendu na pozornici za tu priliku.

“Bombtrack”, “Take the Power Back”, “Freedom” i obrada “Fuck tha Police” grupe N.W.A. (Niggaz Wit Attitudes) snimljene su na američkim i kanadskim koncertima, a poseban dodatak jest pjesma Allena Ginsberga “Hadda Be Playing on the Jukebox” koju je bend izveo u Detroitu. “Live & Rare” sadržava i “Darkness” i “Clear the Lane”, koje su se originalno našle na demo-izdanju objavljenom prije epohalnog debi-albuma, a na kraju su se našli bonusi – žive verzije pjesama “People of the Sun”, “No Shelter” i obrada “The Ghost of Tom Joad”.

Goran Čelig