You are currently viewing Dan vinila u Gospiću

Dan vinila u Gospiću

Za početak ono najbitnije, a to je da je Dan vinila u Gospiću organiziran na svjetskoj razini sa svim sadržajima, programskim i infrastrukturnim, kako bi zadovoljio apetite posjetitelja, a svakako i izlagača i izvođača koje zanima ta vrsta programa. Drugo, iako nam kiša nije davala gotovo nikakve šanse za uspjeh, broj posjetitelja bio je iznenađujuće velik, a još više veseli činjenica da su svi sa zanimanjem i ponekim pitanjem popratili program koji smo pripremili, što nam daje pravo reći da u Gospiću itekako ima publike željne dnevne doze urbane kulture.

Nama, pomagačima sa strane, to pak kazuje da ćemo vrlo brzo ponovo osvanuti na istome mjestu s atraktivnim programom jer raditi s ljudima kao što su Nikica, Mile i ostali pravo je zadovoljstvo i čast, jer radi se tu o entuzijastima prije svega, a onda i o dobrim, poštenim i kvalitetnim ljudima koji vrijedne trenutke svog slobodnog vremena i znanja troše kako bi sugrađanima dali ponešto kulturnoga života. Svaka vam čast!

Gostoprimstvo ličkoga kraja uvijek nanovo iznenadi. Ovaj put bilo je gotovo na telepatskoj razini. Nismo još ni pomislili na pivo, kavu ili hranu – a već smo ih imali u rukama. Je li razlog tome možda gostovanje Krešimira Mišaka, ne znamo, no znamo da je njegov „finger style guitar picking and singing“ koncert odlično prihvaćen od publike i da su se svi odlično zabavili.

U sklopu Dana vinila održala se i retrospektivna izložba gospićkih slikara svih generacija koju je priredila Likovna udruga Lika. Na kraju, kada dan završi na kavici, na konstruktivnim razgovorima o nastavku suradnje i kreiranju intenzivnijeg programa u gradu, možemo zaključiti da je ovo bio super uspješan Dan vinila proveden u Gospiću. Hvala svim entuzijastima iz Zagreba i Gospića koji su bez ikakve naknade, svojim golim radom, omogućili održavanje ovog događaja. Pravi ste duhovni ratnici!

Zoran Drlić