You are currently viewing Godišnjica premijere filma Doba nevinosti Martina Scorsesea

Godišnjica premijere filma Doba nevinosti Martina Scorsesea

Na današnji dan, 31. kolovoza 1993. godine na međunarodnom filmskom festivalu u Veneciji premijerno je prikazan film “Doba nevinosti” (The Age of Innocence), koji su mnogi ocijenili vrhunskim djelom Martina Scorsesea. Film je dobio pet nominacija za Oscara, a priča nastala prema romanu Edith Wharton, protkana spletkama, osjećajem krivnje i zabranjenim strastima, zasigurno će se svidjeti gledateljima. Za ulogu May Winona Ryder nominirana je za Oscara.

U raskošnom okruženju njujorškoga visokog društva ugledni mladi odvjetnik Newland Archer (Daniel Day-Lewis) zaruči se s lijepom i primjernom gospođicom May Welland (Winona Ryder). Prema procjeni okoline njihov će brak biti idealan, a vesela May raduje se budućem životu s Newlandom. Savršeni red u njihovu društvu narušit će dolazak Mayine rođakinje, grofice Ellene Olenske (Michelle Pfeiffer), koja se vratila iz Europe i želi se rastati od muža.

Ellena je slobodoumna i nekonvencionalna osoba koja se teško uklapa u stroga pravila i nerado prihvaća društvene norme. Iako protiv svoje volje, Newland polako potpada pod utjecaj Ellene Olenske i uskoro se snažno zaljubi u nju. Njezini osjećaji prema Newlandu također su snažni, no ona zbog rođakinje May odustaje od muškarca kojeg voli, dok je Newland na mukama i mora donijeti odluku hoće li oženiti zaručnicu May Welland ili izabrati ženu koju voli…

Goran Čelig